Celestron - Celestron Eyepiece and Filter Kit -okulaari ja suodinpaketti - null | Stockmann - photo 1
Celestron - Celestron Eyepiece and Filter Kit -okulaari ja suodinpaketti - null | Stockmann - photo 2
Online Exclusive
Celestron - Celestron Eyepiece and Filter Kit -okulaari ja suodinpaketti - null | Stockmann - photo 1
Celestron - Celestron Eyepiece and Filter Kit -okulaari ja suodinpaketti - null | Stockmann - photo 2
Online Exclusive

Celestron

Celestron Eyepiece and Filter Kit -okulaari ja suodinpaketti

259,00 €
 • Erittäin laaja lisävarustepakkaus kaukoputken käyttäjälle. Varusteet tulevat tyylikkäässä ja kestävässä metallisalkussa. Okulaarien kiinitys on yleinen 1.25" ja nämä menee kiinni kaikkiin meidän valikoimissa oleviin Celestron kaukoputkiin kuten myös muiden valmistajien laitteisiin.  Salkku sisältää seuraavat tuotteet:

  32mm Plossl -okulaari - 1.25"

  17mm Plossl -okulaari - 1.25"

  13mm Plossl -okulaari - 1.25"

  8mm Plossl -okulaari - 1.25"

  6mm Plossl -okulaari - 1.25"

  2x Barlow-linssi kierteellä - 1.25"

  #80A sininen suodin - 1.25"

  #58A vihreä suodin - 1.25"

  #56B vaaleanvihreä suodin - 1.25"

  #25 punasuodin - 1.25"

  #21 oranssi suodin - 1.25"

  #12 keltainen suodin - 1.25"

  Moon -kuusuodin - 1.25"

  Mikrokuituliina  Okulaarit

  Mukana tulevia okulaareja voidaan käyttää kaikkien 1.25 tuuman tarkennuksen teleskooppien kanssa. Kaikki okulaaarit ovat laadukkaita Plosll-tyypin okulaareja. Näkökentän koko on 52 astessa, linssipinnat ovat monikalvopinnoitettuja ja linssielementtejä okulaarissa on neljä.

  32mm okulaarilla saadaaan pienin suurennus, sopii kohteiden etsimiseen ja laajempien kohteiden kuten seulasten tarkkailuun.

  17mm ja 13mm okulaareilla saat mukavan keskitason suurennuksen useimmilla teleskoopeilla, kun taas 8mm ja 6mm okulaarit tarjoavat isomman suurennuksen planeetat erinomaisen selkeästi. Suurin käytettävät suurennos on riippuvainen myös kaukoputkesta ja olosuhteista. Jos katsomisen olosuhteet eli ns. Seeing on kunnossa saat näillä 6mm ja 8mm okulaareilla hienot näkymät esimerkiksi Saturnuksen renkaista.  Okulaarisetin hyvä puoli on juuri vaihtoehtojen määrä, salkku auki ja uusi okulaari kaukoputkeen kiinni niin näet uusia yksityskohtia tai saat laajemman ja helpommin katsottavan näkymän. Periaattessa käytössä olevia suurennoksia saat tällä setillä 10kpl mukana toimitettavan barlow-linssin avulla.  2x Barlow-linssi

  Lisää Barlow-linssi okulaarin ja teleskoopin väliin, jolloin se kaksinkertaistaa minkä tahansa 1.25 tuuman okulaarin suurennuksen. Tämä tarkoittaa, että tähän pakettiin kuuluva 13mm okulaarin teho tuplaantuu, tehden siitä samanarvoisen kuin 6,5 mm okulaarin ja 6 mm okulaarilla näet saman suurennuksen kuin 3mm okulaarilla.  Barlow-okulaarin etu on myös katseluetäisyyden suurentuminen.Esimerkissä mainittu 13mm okulaari + Barlow antaa suunnilleen saman suurennuksen kuin 6mm okulaari mutta katselu luonnistuu paremmin silmälasien kanssa!

  Mikä tahansa muu 1.25 okulaari toimii samalla periaatteella, joten mahdollisuuksia on lukuisia. Muista kuitenkin, korkea suurennus ei olosuhteet huomioon ottaen aina tuota tarkkaa ja selkeää kuvaa, varsinkaan huonolla säällä. Testaa ja kokeile löytääksesi parhaat asetukset sinulle ja teleskoopillesi. Barlow-linssissä on kierteet, jolla sen voi kiinnittää myös järjestelmäkameraan. Tarvitset kamerakohtaisen T2-sovittimen.  Suotimet

  Värillisiä suotimia voidaan käyttää tuomaan esiin planeetan pinnanmuotoja tai sen pilvimuodostelmia. Molempia planetaarisia suotimia, kuin myös kuu-suodinta, voidaan käyttää mihin tahansa 1.25 tuuman okulaariin oikean suodinkierteen avulla, joten ne ovat hyvin monipuolisia. Ruuvaa suodin valitsemaasi okulaariin ja sujauta se kohdentajaan.  #80A on sinisävyinen suodin, joka korostaa kontrastia esimerkiksi Jupiterin pilvivyössä ja Saturnuksen napajäätiköissä. Sitä voidaan myös käyttää parantamaan kontrastia tarkastellessa Kuuta, mikäli värin vääristymä ei häiritse.

  #25 on syvänpunainen suodin ja hyvä valinta silloin kun haluat tarkentaa Marsin napajäätiköihin. Suodin toimii myös tarkastellessa Jupiteria. Punainen #25 -suodin suodattaa melko paljon valoa sen tullessa teleskoopin optiikkaan, joten se toimii parhaiten kirkkaisiin kohteisiin suuren aukon teleskoopeissa.

  #58 vihreä suodin nostaa kontrastia Jupiterin vaaleimmissa osissa, korostaa Saturnuksen napojen aluetta.

  #56 vaaleanvihreä sopii kuun tarkkailuun ja Marsin napa-alueiden katsomiseen.

  #21 korostaa esimerkiksi Jupiterin suurta punaista pilkkua. Jupiterin suuri punainen pilkku on jatkuva jättimäinen myrsky Jupiterin pinnalla.

  Kuu-suodin on usein harrastelija-tähtitieteilijän ensimmäinen hankittava lisävaruste, ja hyvästä syystä! Sen avulla Kuun heijastamaa valoa saadaan rajoitettua ja yksityiskohdat saadaan paremmin näkyviin. Kuu-suotimella kannattaa tarkastella myös Venusta - sen avulla planeetan vaiheet näkyvät paremmin.  Metallisalkku on kestävä ja pehmustettu sisältä. Näin kotelon herkkä sisältö altistuu mahdollisimman vähän kolhuille. Säilytä tarvikkeita omilla paikoillaan kun et käytä niitä, ja ne säilyvät uudenveroisina pitkään.

 • Tuotenumero
  890992
 • Toimitus postiin tai noutopisteeseen
  1–5 arkipäivää
  0,00 € – 4,90 €
  Kotiinkuljetus
  1–5 arkipäivää
  Näet lopullisen toimituskulun tilauksesi Toimitustapa-kohdassa.
 • Monipuoliset toimitustavat
 • 30 päivän palautusoikeus
 • Ilmainen palautus
 • Tuhansia noutopisteitä