Laadukkaaseen laukkuun kannattaa panostaa ja huomioida monenlaiset tarpeet, joihin laukkuja tarvitaan. Laukun tyylilaji voi olla perinteisen hillitty, urheilullinen tai uusimpien trendien mukainen. Tyypillisimpiä laukkumateriaaleja ovat nahka, keinonahka tai tekstiili, erikoisempia esimerkiksi luonnonmateriaaleista tehdyt punokset, joita näkee lähinnä kesäisissä, rantalomalle sopivissa laukuissa.

Työelämässä perinteisen salkun on korvannut tietokonelaukku, joka voi olla malliltaan esimerkiksi tyylikäs olkalaukku tai reppu, jossa on erillinen lokero kannettavalle tai tabletille. Kunnollisessa työlaukussa kulkevat lisäksi mukana niin tärkeät paperit kuin avaimet ja lompakkokin.

Naisen tärkein, tyylikkäin ja käytännöllisin asuste on käsilaukku. Laadukas merkkilaukku täydentää asukokonaisuutesi ja säilyttää tärkeät tavarat sisällään kätevästi ja tyylikkäästi. Valinnanvaraa löytyy tilavista olkalaukuista aina pieniin kirjekuorilaukkuihin ja kaikkea siltä väliltä. Kätevään tote-malliseen laukkuun, josta voi käyttää myös nimitystä shopper, mahtuvat ostokset tai vaikkapa treenivarusteet.

Matkalle tarvitset hieman isomman laukun tai vaihtoehtoisesti repun. Nykyisin lentomatkailussa on yleistynyt pelkkien käsimatkatavaroiden mukaan otto. Käsimatkatavaroilla matkustaessa tulee huomioida, että matkalaukku on tarpeeksi iso kaikille matkatavaroille, mutta riittävän pieni, jotta sen saa ottaa mukaan matkustamoon.

Vapaa-ajan urheiluharrastuksiin tarvitset treenilaukun, johon saat mahtumaan treenivaatteet, pyyhkeen ja tarvitsemasi kosmetiikan. Treenikassiksi sopii vaikkapa vaakamallinen treenilaukku tai putkilaukku. Juoksutreeneihin sopivat vyölle laitettavat vyölaukut ja lantiolaukut. Reppu on erinomainen vapaa-ajan laukku, ja niiden valikoima on laaja: valitse esimerkiksi kevyt, kassimainen treenireppu, jota kannetaan kevyillä nyöreillä, tai perinteisempi, monitaskuinen urheilureppu. Retkeilyyn ja pidempiaikaiseen ulkosalla oleskeluun sopivat tukevammat, isokokoiset reput.