Perustoimitus 0 € yli 80 euron ostoksista!
 • Vuosikymmen sitten Nikon HG merkintä oli liitetty ehkä jopa parhaimpiin kiikareihin niinä aikoina. Nyt tätä päivitettyä Nikon Monarch HG (High Grade) mallistoa Nikon kehuu kaikkien aikojen edistyksellisimmäksi, sillä tässä on parempi ED-lasi, korkealaatuisemmat monikerrospinnoitteet kaikissa prismoissa sekä linsseissä, ja ns. Field Flattener linssit, jotka tarjoavat reunaan asti ulottuvuutta terävyyttä.  Monarch HG erot Monarch M7 kiikariin:  Enemmän suorituskykyä heikommassa valo-olosuhteissa

  ED-lasi sekä monikerrospinnoitteet prismoissa sekä linsseissä.

  Field Flattener linssit, joka tarjoaa selkeyttä ja terävyyttä reunaan saakka

  Pidempi silmäetäisyys: 17,9mm vs 17,1mm

  Lähempi tarkennusetäisyys: 2m vs 2,5m

  Runko magnesiumseosta ja päällystetty keinonahkaa muistuttavalla pinnoitteella.

  Vesitiiveys: 5m vs 1m (10min)

  Mukana tukevampi kiikarilaukku  Kuvanlaadullisesti Monarch HG päivittää muut Monarch kiikarit. Eron huomaa varsinkin vaikeissa valaistusolosuhteissa, kun aamuhämärässä, auringonlaskun aikaan tai pilvisellä säällä. Nikonin Field Flattener linssi mahdollistaa selkeän ja terävemmän kuvan näkökentän reunalle asti.  Monarch HG näyttää Nikon EDG kiikareilta pitkän objektiiviputken sekä pienen yksisaranaisen sillan johdosta. Magnesiumrunkoinen kiikari on päällystetty ohuesta osittain keinonahkaa muistuttavasta päällysteestä. Tämän materiaalin hyviin puoliin lukeutuu se ettei se ime pölyä ja likaa samaan tapaan kuin kumipinnoite. Jos on tottunut esimerkiksi Monarch 5:n tai Monarch 7:n kumipinnoitteeseen, niin tämä keinonahkainen tuntuu hieman liukkaammalta.  Keskisillassa, okulaarin puolella on isokokoinen kumipintainen tarkennusrengas, joka asettuu etusormen alle ja pyörii tasaisen pehmeästi. Tarkennusnopeus on suhteellisen nopea, noin 1,5 kierrosta lähimmästä tarkennusetäisyydestä äärettömään. Lähin tarkennusetäisyys on 2 metriä, joten kiikarista on myös esimerkiksi perhosten, kukkien tmv. lähikatseluun.  Diopterin säätäminen tapahtuu oikean okulaarin alla olevalla renkaalla, joka on lukittavissa, jolloin ei tapahtu vahinkiliikahtamista. Diopterirengasta ylöspäin napsauttamalla diopteri vapautuu säädettäväksi, ja alaspäin napsauttaminen lukittuu.  Monarch HG kiikarissa on jalustakierre, joka mahdollistaa kiikarin liittämisen seipiöön tai jalustaan. Tarvitset vain erikseen ostettavan jalusta-adapterin, esim TRA-3.  Tekniset tiedot

  Tyyppi: katto

  Suurennus: 8x

  Objektiivin halkaisija: 42 mm

  Lähin tarkennusetäisyys: 2 m

  Näkökenttä (näennäinen): 60,3 astetta

  Näkökenttä (todellinen): 8,3 astetta

  Näkökenttä 1 000 m:ssä: 145 m

  Silmäetäisyys: 17,8 mm

  Lähtöpupilli: 5,3 mm

  Suhteellinen kirkkaus: 28,1

  Silmävälin säätöalue: 56-74 mm

  Vesitiivis: 5m (10min)

  Mitat (L x P x S): 131 x 145 x 56 mm

  Paino: 665 g  Myyntipaketissa mukana: kiikari, linssinsuojat, kaulahihna ja laukku.

  Lue koko tuotekuvaus Näytä vähemmän
  Tuotenumero
  1408701
Toimitus postiin tai noutopisteeseen
1–5 arkipäivää
0,00 € – 4,90 €
Kotiinkuljetus
1–5 arkipäivää
Näet lopullisen toimituskulun tilauksesi Toimitustapa-kohdassa.
Meille on hyvin tärkeää, että olet tyytyväinen tilaukseesi. Voit palauttaa tilaamasi tuotteen 30 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palauttaminen on maksutonta eikä sinun tarvitse ilmoittaa palautuksesta etukäteen.
Lue tarkemmat palautusohjeet

NÄIN KERÄÄMME TUOTEARVOSTELUJA

Positiivinen, negatiivinen tai neutraali: kaikki arvostelut ovat tervetulleita. Ennen julkaisua tarkistamme, että arvostelu täyttää tarkistusehtomme ja että se on aito. Tarkista ehdot täältä.

Katso kaikki arvostelut Piilota arvostelut
Koti
Skandinaavisen sisustuksen kulmakivet
Skandinaavinen sisustus on nyt kutsuva ja kodikas. Pehmeät muodot, lempeät luonnonsävyt ja -materiaalit sekä harkiten valitut designaarteet herättävät selkeälinjaisen ja ajattoman sisustuksen eloon. Poimi ajankohtaiset ideat ja aarteet omaan kotiisi.
Näytä lisää
Katso sisustusvinkit
Inspiroidu
Näytä vähemmän
Katso sisustusvinkit

Kodin palvelut

Sisusta kotisi kauniiksi ja suunnittele tilat toimiviksi asiantuntijan avulla.

 • Räätälöity sisustussuunnitelma
 • Tuote-ehdotukset kattavasta valikoimastamme
 • Maksuton sisustushankintojen yhteydessä
Tutustu ja varaa aika