Dr. Martens

Dr. Martens -kenkien tunnistettava ja tyylikäs tyyli ovat vaikuttaneet laadukkaiden nahkakenkien ystäviä jo yli vuosisadan ajan. 1900-luvun alun Englannissa syntynyt Dr. Martens -merkki on vuosien mittaan saapunut myös Suomen katukuvaan, eikä ihme. Merkin kenkien, kuten ikonisten Dr. Martens 1460 Pascal -maihareiden korkea varsi sekä laadukas nahka ovat tyylikkään ulkonäkönsä lisäksi äärimmäisen mukavat käyttää.

Suosittujen Dr. Martens 1460 Pascal -maihinnousukenkien lisäksi löydät Stockmannilta lukuisat muut kengät ja jalkineet, jotka ovat Dr. Martens -merkin tunnistettavaa ja monien rakastamaa käsialaa. Tutustu näihin mahtaviin saappaisiin ja muihin jalkineisiin, joiden joukosta löydät tuotteita niin miehille ja naisille kuin lapsillekin.

Taattua Dr. Martens -laatua

Dr. Martens – tai Doc Martens ja Doctor Martens – -merkin tarina alkoi vuonna 1945 kun tohtori Klaus Märtens joutui onnettomuuteen ollessaan laskettelemassa. Tämän seurauksena hän päätti parannella tavallisia armeijan nahkaisia maihinnousukenkiä, jotta ne sopisivat paremmin hänen loukkaantuneelle jalalleen. Hänen suuri innovaationsa oli lisätä kenkiin vaimennettu pohja, joka teki kengistä mukavammat käyttää.

Yhdessä Herbert Funk -nimisen tohtorin kanssa Klaus aloitti kenkien valmistamisen. Niin he kehittivät – tosin varmasti sitä itse tajuamatta – ikonisen kenkämerkin, jonka tuotteet ovat tehneet lähtemättömän jäljen populaarikulttuuriin ja monien pukeutumiseen. Dr. Martens -jalkineita ovat käyttäneet esimerkiksi monet muusikot ja skeittarit, mutta myös täysin tavalliset ihmiset, jotka haluavat viestiä kengillään asennetta ja kapinahenkeä. Totta kai Dr. Martensin kengät ovat myös äärimmäisen mukavat jalassa.

Ikoniset Dr. Martens 1460 -maiharit ja muu tuotteet

Ehdottomasti tunnetuin ja ikonisin malli Dr. Martensin jalkineiden joukossa ovat 1460 -nahkakengät. Aitoa nahkaa sisältävissä Dr. Martens 1460 -maihareissa on sileä Smooth Leather -nahkapinta sekä tunnistettava ulkopohjan kuviointi. 1460-saappaiden yksi muistakin Dr. Martens -kengistä tuttu yksityiskohta on saappaan suuaukon takana oleva kangasvedin. Tämän kätevän apuvälineen kenkien pukemiseen löydät 1460-maiharien lisäksi lukuisista muistakin Dr. Martens -kengistä.

Vaikka alkuperäiset Doc Klaus Märtensin valmistamat maihinnousukengät sekä perinteiset Dr. Martens -tuotteet on valmistettu nahasta, tarjoaa merkki myös nahattomia jalkineita. Nämä Vegan-malliston jalkineet sopivat siis myös heille, jotka eivät halua nahkaisia kenkiä. Myös esimerkiksi Vegan 1460 -saappaissa on tuttu korkea varsi ja paksu, kuvioitu kumipohja, mutta nahan sijaan niissä on käytetty kestävää keinonahkaa, joka on valmistettu synteettisestä materiaalista.

Kuten perinteiset nahkaiset Dr. Martens -maiharit, myös vegaaniset jalkineet kestävät hyvin vaativampiakin kelejä, jonka lisäksi niiden merkille ominainen pehmustettu pohja takaa mukavan askelluksen ja hyvän pidon. Toki voit järeämpien maiharienn lisäksi tutustua Dr. Martensin valmistamiin sandaaleihin, tennareihin, loafereihin ja muihin hieman kevyempiin ja lyhytvartisiin kenkiin.

Dr. Martens -kengät miehille, naisille ja lapsille

Dr. Martensin kengistä löydät laadukkaat jalkineet sekä miehille että naisille. Tämän lisäksi Dr. Martens valmistaa kenkiä myös lapsille, mukaan lukien tutut 1460-mallin kengät. Dr. Martens Pascal 1460 -kenkien, sandaalien, tennareiden ja muiden upeiden miesten, naisten ja lasten jalkineiden lisäksi löydät Stockmannilta myös kengännauhat ja muut tarvikkeet kenkien hoitamiseen.

Stockmannilta saat lukuisia muita miesten nilkkureita sekä saappaita naisille. Nämä ja lukuisat muut laadukkaat sekä totta kai tyylikkäät jalkineet ovat saatavilla sekä Stockmannin verkkokaupassa että tavarataloissa. Tutustu valikoimaan ja löydä kengistään maailmankuulun Doc Klaus Märtensin ja hänen nimeään kantavat Dr. Martens -merkin upeat kengät.