Marimekko
Suomalaisten rakastama Marimekko on väreistä ja kuvioistaan maailmanlaajuisesti tunnettu designtalo. Tule löytämään Marimekon suosikkituotteet!
Lue lisää

Marimekko

Marimekko on rohkeista väreistä ja kuvioistaan maailmanlaajuisesti tunnettu kotimainen designtalo, joka on valloittanut suomalaisten sydämiä jo vuodesta 1951. Klassista ja lumoavaa pukeutumista edustava Marimekko syntyi perustajansa Armi Ratian halusta tuoda Suomen markkinoille jotain uutta, kaunista ja kestävää. Tänä päivänä Marimekko on yksi Suomen tunnetuimpia tekstiilialan ja muodin designyrityksiä, ja brändin design tunnetaan laajalti myös muualla maailmassa. Marimekko tuotteet edustavat klassisen ajatonta muotoilua, joka tuo iloa ja väriä omistajansa arkeen.

Marimekko - luovaa suomalaista designia vuodesta 1951

Viljo ja Armi Ratian vuonna 1951 perustama Marimekko on suomalaisen muotoilun tavaramerkki, jonka suosio perustuu ainutlaatuisuuteen ja iloiseen elämänasenteeseen. Yrityksen alkutaipaleelta asti Marimekko on keskittynyt tarjoamaan tuotteita, jotka kestävät aikaa, ja ajaton estetiikka onkin aina kulkenut uusimman muotivillitysten edellä. Vuosien varrella Marimekko on lanseerannut suosittujen vaate- ja tekstiilimallistojensa lisäksi myös monia ikonisia astiastoja ja sisustustuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

Perustajalleen, tekstiilisuunnittelija Armi Ratialle Marimekko oli ”elämäntapa, kaunista arkipäivää ja siinä parasta”. Ratia oli vahva visionääri, jonka päämääränä yrityksen alkutaipaleesta asti oli tehdä Marimekosta kansainvälinen yritys, jonka omaleimaiset tuotteet koristaisivat lukemattomia koteja ympäri maailman. Tänä päivänä Marimekko on paljon muutakin kuin pelkkä vaatealan designyritys - se on ilmiö ja elämäntapa.  

Marimekko kuosit tuovat iloa ja väriä elämään

Yksilöllisyyttä, vahvuutta ja moderneja arvoja edustavan Marimekon tarina alkoi minimalistisista naisten vaatteista ja ennennäkemättömistä kuvioista. Luovuus on aina ollut keskeisellä sijalla Marimekon toiminnassa. Vielä tänäkin päivänä ikoniset raidat ja rohkeat abstraktit ja kukka-aiheiset kuviot ovat Marimekon vaikuttavin perintö. Yhtiön suunnittelijat ovat luoneet vuosien saatossa peräti tuhansia eri kuoseja, jotka ovat ilahduttaneet omistajiaan sukupolvesta toiseen muodin, laukkujen, asusteiden sekä kodin- ja sisutustuotteiden muodossa. Marimekko kuosit ovat samaan aikaan sekä ajattomia että alati kehittyviä.

Vastuullisuus ja ajattomuus Marimekon kantavia arvoja

Vastuullisuus on arvoperusta, joka saattaa meitä yhä enenevässä määrin, sillä yhä useampi meistä tekee jokapäiväisessä elämässään arvopohjaisia valintoja. Marimekko on sitoutunut vahvasti tuotesuunnitteluun, jota ohjaavat ajattomuus ja kestävyys, tavoitteenaan innoittaa kuluttajia mukaan ympäristöystävällisempään kulutukseen. Brändin tuotteiden käytännöllisyys ja ajaton design takaavat sen, että niiden tuoma ilo ja arvo säilyvät vuodesta toiseen ja sukupolvesta toiseen.

Laatu ja design Marimekon keskiössä

Marimekon ainutlaatuisesta värien ja kuosien yhdistelmästä on tullut suomalaisen designin rakastettu tavaramerkki. Annika Rimalan suunnittelema Marimekko Tasaraita -mallisto juhlistaa nimensä mukaisesti tasa-arvoa, sillä jo ensimmäinen Tasaraita-vaatemallisto suunniteltiin sopimaan sekä miehille että naisille, vauvasta vaariin.

Ikonisten raita- ja unikkokuosisten naisten vaatteiden lisäksi Marimekko tunnetaan myös värikkäistä keittiötekstiileistään, petivaatteistaan ja sisustustuotteistaan. Ikoninen Marimekko Unikko -mallisto lienee kuvioista tunnetuin, ja uhkeana kukkiva Unikko kukoistaa niin Marimekon sisustustuotteissa kuin vaatteissa, laukuissa ja asusteissakin.

Marimekon omintakeiset kuosit värittävät lukemattomia koteja sekä Suomessa että ulkomailla, ja etenkin Marimekko astiat ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja. Suomalainen design on kansainvälistynyt viime vuosien aikana yhä enenevissä määrin, ja Marimekko tuotteet komeilevat ulkomailla eniten myytyjen suomalaisten tuotteiden kärkilistalla. Etenkin leikkisät Marimekko Räsymatto ja Siirtolapuutarha -kuosit ovat valloittaneet suomalaisen designin ystävien sydämet.

Osta ajattomat Marimekko tuotteet Stockmannilta