Inspiroiva koti syntyy Pentikin mukaan yhdistämällä suomalaista käsityötä maailman kauniisiin löytöihin. Brändin basic-mallisto saa täydennystä neljä kertaa vuodessa kevään, kesän, syksyn ja joulun kausittaisten mallistojen myötä. Innostuneiden suunnittelijoiden kädenjälki näkyy kaikissa tuoteperheissä.

Pentikin historia ulottuu 1970-luvulle, tarkemmin vuoteen 1971, jolloin yritys aloitti toimintansa. 1970-luvulla Pentik oli tunnettu astioidensa pyöreydestä ja käsityön tunnusta ja kasvavan 1980-luvun aikaan myös nahka-asuista. 1990-luvulla brändi keskittyi keramiikkaan ja uudistui. 2000-luvulla Pentik on kansainvälistynyt brändi, jonka keramiikkatuotteet valmistetaan yhä Suomessa.

Tuotevalikoima käsittää laajan kattauksen keramiikka-astioita, erilaisia tekstiilejä, kynttilöitä sekä muita kodin sisustusesineitä. Rakastetuimpia sarjoja ovat esimerkiksi pelkistetty Valo, voimakkaan herkkä Kallio sekä maaginen Saaga. Pentikin astiat sopivat erinomaisesti myös lahjaksi niin ylioppilaalle, hääparille kuin syntymäpäiväsankarillekin.