Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 1
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 2
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 3
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 4
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 5
Online Exclusive
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 1
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 2
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 3
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 4
Olympus - Olympus OM-D E-M1X -runko - null | Stockmann - photo 5
Online Exclusive

Olympus

Olympus OM-D E-M1X -runko

1 999,00 € 2 589,00 €
 • Uudistunut Olympuksen E-M1X, tuplasti prosessoritehoa, markkinoiden tehokkain kuvanvakaaja, huippunopea automaattitarkennus. Uusi joystick-säädin, tukeva integroitu kahva ja sen mahdollistamat ominaisuudet tuntuvat erittäin onnistuneilta ratkaisuilta. E-M1X on kestävä ja ominaisuuksiinsa nähden kompakti järjestelmä myös ammattimaiseen kuvaamiseen, hankalissakin olosuhteissa.  Älykäs kohteen tunnistava automaattitarkennus

  50 megapikselin korkearesoluutiokuva käsivaralta

  Säädettävä reaaliaikainen ND-suodin (ND2-ND32)

  Markkinoiden tehokkain kuvanvakaaja: jopa 7.5 aukon teho

  120FPS FullHD video ja OM-Log laajan sävyalan tallennus

  Sisäänrakennettu kahva ja kahdennetut kontrollit

  IPX1 -standardin mukainen sääsuojaus  Integroidun kahvan ansiosta Olympus on saanut tuplattua E-M1X:n laskentatehon, runkoon on lisättu toinen TruePic VIII prosessori. Olympus E-M1X sisältää ensimmäistä kertaa jäähdytysjärjestelmän, joka siirtää lämpöä pois kameran elektroniikasta. Tällä taataan varman toiminta erilaisissa olosuhteissa, ja esimerkiksi tärkeitä hetkiä kuvatessa tai 4K-videotuotannoissa ei tule ongelmia ylikuumenemisesta.  Nopeus näkyy toiminnoissa, jotka ovat käytössä jokapäiväisessä käytössä. Kamera käynnistyy nopeammin, virransäästötilaan meneminen ja siitä herääminen on nopeampi. Tehokkaat prosessorit mahdollistavat myös uusia ainutlaatuisia ominaisuuksia. Keinovalossa esimerkiksi urheilua kuvaava arvostaa Anti Flicker -toimintoa, toiminnon avulla saa vaativassakin valaistuksessa oikein valottuneita kuvia.  Älykäs kohteen tunnistava automaattitarkennus (Intelligent Subject Detection AF) tunnistaa tietynlaiset kohteet automaattisesti ja muuttaa tarkennuksen toimintaa. Olympus E- M1X tunnistaa esimerkiksi autot ja moottoripyörät tietyissä moottoriurheilun laheissa, lentokoneet sekä junat. Esimerkiksi moottoriuhrheilua kuvatessa kamera pitää tarkennuksen liikkuvan auton kuljettajan kypärässä. Kun kohde menee ulkopuolelle siirtyy tarkennus automaattisesti seuraavan kulkuvälineen kuljettajan kypärään. Koska kyseessä on hahmontunnistus voi kuvaa samalla myös sommitella uudestaan ja tarkennus seuraa kohdetta. Yksi kysymysmerkki tässä toiminnassa on sen päivitettävyys, jos tarkennukseen saadaan päivityksenä esimerkiksi älykäs lintujen kuvaamiseen suunniteltu tarkennustila olisi kiinnostuneita jokaisessa lintutornissa.  Myös perinteinen automaattitarkennus on saanut päivityksiä, algoritmeja on uusittu ja kamerassa on paljon uusia säätöjä tarkennustapaan ja tarkennusalueiden kokoon liittyen. Automaattitarkennus toimii myös luotettavammin hämärässä, jopa -6EV valaistuksessa (f1.2 objektiivilla).  Uusi Olympus E-M1X sisältää myös aiemmasta E-M1 Mark II -mallista tutut ominaisuudet kuten Pro Capturen. Pro Capture tallentaa välimuistiin jatkuvasti 18 kuvaa sekunnissa kun suljinpainike painetaan puoliväliin, sulkimen pohjaan painaessa kamera tallentaa sitten automaattisesti kuvat muistikortille. Ominaisuus tekee nopeiden tapahtumien ajoittamisesta uskomattoman helppoa, saat juuri oikean kuvan tallennettua on sitten kyseessä urheilukuvaus tai esimerkiksi saalistava petolintu.

  Jos välitarkennusta ei tarvita, on maksimi sarjakuvausnopeus 60 kuvaa sekunnissa.  Olympus E-M1X sisältää markkinoiden tehokkaimman kuvanvakaajan, valmistaja lupaa kuvanvakaajalle huiman 7,5 aukon tehon. Tämä 7,5 aukon teho saavutetaan käyttämällä Sync IS yhteensopivaa objektiivia kuten Olympus M.Zuiko 12-100mm. Muilla objektiiveilla kuvanvakaajan tehoksi luvataan 7 aukkoa.  Kennoa siirtävä kuvanvakaaja mahdollistaa korkearesoluutioiset 50 megapikselin valokuvat. Aiemmassa mallissa ja muilla valmistajilla kuten Pentax ja Sony on myös kennoa liikuttelemalla saatavat korkean resoluution kuvat. Tämä ns. Pixel Shift -toiminto ottaa monta valotusta kennoa liikuttelemalla. Näin jokaisen pikselin kohdalta saadaan jokaisen osavärin informaatio, mikä parantaa valokuvan tarkkuuttaa ja värintoistoa. Toiminnolla saatavan tiedoston resoluutioksi saadaan tällöin 50 megapikseliä. Olympus E-M1X mullistaa tämän ominaisuuden, tehokkaan kuvanvakaajan ansiosta saat otettua nämä 50 megapikselin kuvat käsivaralta! Saat siis tallennettua huipputarkkoja maisemakuvia suoraan kameran muistikortille, ilman jalustaa. Muilla valmistajilla kamera täytyy olla tuettuna jalustalle, jotta kuva olisi terävä. Jos käytössä on tuki tai jalusta kameralle, Olympus tallentaa 80 megapikselin kuvatiedoston. Kuvatiedoston koko on maksimiasetuksella resoluutioltaan 10368 × 7776 pikseliä.  Toinen täysin ainutlaatuinen ominaisuus on Live ND. Live ND on säädettävä ja lopputuloksen reaaliaikaisesti näyttävä harmaasuotimen simulointi. Klassikkoesimerkki on esimerkiksi virtaavan veden tai vesiputouksen kuvaaminen. ND-suotimen tehon voi säätää välillä ND2-ND32 eli maksimissaan saat himmennettyä valon määrää viiden aukon verran. Kamera näyttää etsimessä asetuksen vaikutuksen, joten saat säädettyä suoraan oikean suotimen ja valotusajan yhdistelmän.  Ensimmäistä kertaa Olympuksen kamera sisältää laajan sävyalan Log-tallennuksen. Tämä OM-Log400 asetus sopii erityisesti ammattikäyttöön ja silloin kun videotiedostoon halutaan mahdollisimman suuri määrä dataa. Editointivaiheessa materiaali antaa sitten enemmän käsittelyvaraa ja värimaailman saa säädettyä juuri halutuksi. 4K-videoiden lisäksi kameralla saa tallennettua 120fps hidastusvideoita FullHD-tarkkuudella. Maksimi bittivirta on Cinema 4K asetuksella 237Mbps.

  Jatkuvan C-AF automaattitarkennuksen algoritmia on uusittu, joten kameran jatkuva tarkennus reagoi aiempaa nopeammin ja pysyy liikkuvien kohteiden perässä.

  Aiemmin mainitun markkinoiden tehokkaimman kuvanvakaajan teho on säädettävissä. Jos tavoitteena on hieman rouheampi käsivaratyylinen video, saa tehon laskettua kolmen eri asetuksen välillä.  Olympus OM-D E-M1X on ainutlaatuinen kamera rungon muotoilun osalta, integroidun akkukahvan ansiosta normaali kuvausasento ja pystykuvausasento on täysin identtinen. Kaikki nappulat löytyvät tismalleen samoilta paikoilta, mukaanlukien joystick ja jopa bajonetin vieressä olevat funktionäppäimistä on kahdet versiot. Kuvausasennon vaihtaminen onnistuu siis nopeasti ja täysin saumattomasti. Olympus E-M1 X sisältää sisäänrakennettuna paljon erilaisia antureita: GPS, kompassi, ilmanpaine-, lämpö- sekä kiihtyvyyssensorit tallentavat dataa jota voi käyttää kuvien ja videoiden metatietoina.  Olympus E-M1X on sää- ja pölysuojattu. Erittäin virkistävää vaihtelua on, että epämääräisten suojalupausten sijaan E-M1X:n suojaus noudattaa IPX1-standardia. Sääsuojattu rakenne toimii myös ulkoista mikrofonia ja kuulokkeita käytettäessä. Rankoissa olosuhteissa kuvaavaa auttaa myös kennon automaattisen puhdistuksen kasvanut teho, kennoa liikutetaan 30000 kertaa sekunnissa ja kennolle jää vähemmän pölyä. Ensimmäistä kertaa Olympuksen historiassa kerrotaan sulkimen arvioitu kestävyys 400000 laukaisua, joka on ammattilaiskameran veroinen määrä.  Akkukahvaan mahtuu kaksi BLH-1 akkua, eli kamera käyttää samaa akkutyyppiä kuin aiemmat versiot. Lataus onnistuu myös kameran sisällä, USB-PD:n avulla molemmat akut saa ladattua kahdessa tunnissa. Lataukseen voi siis käyttää oman laturin lisäksi USB-C liitännällä olevaa kannettavan tietokoneen laturia tai pidemmillä kuvausreissulla virtapankin kautta. Kameran käyttäminen ja kuvaaminen on mahdollista myös latauksen aikana. Yhdellä latauksella saa CIPA arvion mukaan otettua 2580 kuvaa. Eli akunkesto on peilittömien kameroiden luokassa huipputasoa.  Tekniset tiedot:

  Bajonetti: Micro Four Thirds

  Kenno: 17,3 x 13 mm CMOS, 20 Mpix

  Herkkyys: ISO 200 - 6400 (laajenettavissa 100 - 25600)

  Kuvanvakain: kennossa, 7 aukkoarvon teho, yhteensopivilla objektiiveilla 7,5

  Tarkennuspisteet: 121, kaikki ristikkäistyyppisiä

  Suljinajat: 60 - 18000 s (elektronisella sulkimella 132 000 s)

  Salamatäsmäys: 1250 s

  Sarjakuvaus: 18ks jatkuvalla tarkennuksella, 60 kuvaas ilman välitarkennusta

  Videokuvaus: maks. 4096 x 2160 4K 24 kuvaas

  Etsin: elektroninen, 2,36 M pistettä, suurennus 0,83x

  Näyttö: 7,6 cm nivelletty kosketusnäyttö, 1,04M pistettä

  Muistikorttipaikka: 2kpl SD (HCXC), molemmat UHS-II-yhteensopivia

  Mikrofoniliitäntä: 3,5mm

  Kuulokeliitäntä: 3,5mm

  Muut liitännät: micro HDMI, USB 3.1 (USB PD -lataus)

  Langattomat: Wi-Fi, BLuetooth

  Mitat: 144 x 147 x 75 mm

  Paino: 997g (akkujen kanssa)  Myyntipakkaus sisältää: E-M1X runko, BLH-1 akku, BCH-1 laturi, USB Cable CB-USB11 USB-johto, kaapelien vetosuoja CC-1.
 • Tuotenumero
  622895
 • Toimitus postiin tai noutopisteeseen
  1–5 arkipäivää
  0,00 € – 4,90 €
  Kotiinkuljetus
  1–5 arkipäivää
  Näet lopullisen toimituskulun tilauksesi Toimitustapa-kohdassa.
 • Monipuoliset toimitustavat
 • 30 päivän palautusoikeus
 • Ilmainen palautus
 • Tuhansia noutopisteitä