Alessi
Italialaisen designin ikonisimpiin brändeihin kuuluva Alessi tuo taiteen, runollisuuden ja huippuosaamisen osaksi arkipäiväisiä käyttöesineitä.
Lue lisää

Alessi

Vuonna 1921 perustettu Alessi kuuluu nykyään italialaisen designin tunnetuimpiin nimiin. Alessi tuo kansainvälistä luovuutta arkisiin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin. Alessin tuotteissa estetiikka ja luovuus kulkevat kuitenkin aina rinnakkain toiminnallisuuden ja korkean laadun kanssa tavalla, joka täyttää vaativankin kuluttajan toiveet.

Alessi tekee arkipäiväisestä ainutlaatuista

Alessi valmistaa arkipäiväiseen käyttöön tarkoitettuja esineitä, joiden ei Alessin maailmassa kuitenkaan tarvitse näyttää arkipäiväisiltä. Yhteistyössä kansainvälisesti tunnettujen muotoilijoiden kanssa Alessi luo keittiötarvikkeita ja muita käyttöesineitäesineitä, jotka kiehtovat, yllättävät ja tuovat iloa arkeen.

Alessia puhtaimmillaan edustavat näyttävät kattausesineet ja tarjoiluastiat, kuten teräksiset hedelmäkorit, sekä leikkisät keittiötarvikkeet, kuten kahvi- ja vesipannut sekä pullonavaajat, viinipullotelineet ja muut baari- ja viinitarvikkeet. Esimerkiksi Alessandro Mendini on tuonut Parrot-viinipullonavaajaan veikeää vivahteikkuutta papukaijamaisella muodolla.

Alessi: italialainen unelmatehdas

Alessi perustettiin vuonna 1921 messingin ja uushopean työstämiseen erikoistuneena konepajana, joka valmisti tarkoin viimeisteltyjä kotitaloustarvikkeita tinkimättömällä ammattitaidolla. 1950-luvulla Alessi alkoi vähitellen valmistaa tuotteensa pehmeiden metallien sijasta ruostumattomasta teräksestä, mikä mahdollisti massatuotannon ja teki Alessista ravintoloiden ja hotellien käyttämien ammattilaistuotteiden valmistajan.

Viimeisten sadan vuoden ajan Alessi on valmistanut valtaosan esineistään metalleista, mutta vuosien varrella mukaan on tuotu useita uusia materiaaleja, kuten puuta, posliinia, lasia ja muovia. Samalla myös design ja teollinen muotoilu ovat saaneet enemmän jalansijaa Alessin tuotteissa.

Monet Alessin tuotteet valmistetaan edelleen Italiassa, Piemonten alueella Omegnassa sijaitsevassa tehtaassa. Taitavien ammattilaisten käsissä teollinen tuotanto yhdistyy käsityöläisperinteeseen, jossa yksityiskohdat viimeistellään huolella ja laatustandardit ovat tiukkoja.

Alessille on myönnetty B Corp -vastuullisuussertifikaatti, joka kertoo yrityksen pyrkivän vaikuttamaan positiivisesti ihmisiin ja ympäristöön. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat uudistaneet toimintaansa pelkästä voiton tavoittelusta kohti osallistavampaa, oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää liiketoimintaa.

Alessin tuotteet ovat kansainvälisten huippusuunnittelijoiden käsialaa

1970-luvulta alkaen Alessi on tehnyt yhteistyötä monien maailmankuulujen suunnittelijoiden, arkkitehtien ja taiteilijoiden kanssa tuoden heidän luovat ideat tavallisten kuluttajien ulottuville. Muun muassa Alessandro Mendini, Michael Graves, Philippe Starck ja Virgil Abloh ovat suunnitelleet Alessille tuotteita, jotka sijoittuvat jonnekin massatuotannon ja taiteen välimaastoon.

Esimerkiksi yksi Alessin tunnetuimmista tuotteista on Philippe Starckin 1990-luvulla suunnittelema veistoksellinen Juicy Salif -sitruspuristin, joka palvelee lukemattomissa keittiössä mehun puristamisen lisäksi myös näyttävänä katseenvangitsijana ja keskustelun herättäjänä. Persoonallisella ilmeellään paikkansa keittiön näkyvimmiltä paikoilta ansaitsevat myös Ettore Sottsassin suunnittelemat värikkäät purkit, pullonavaajat ja maustemyllyt sekä arkkitehti Michele de Lucchin kurvikkaat Pulcina-espressopannut ja vekkipintaiset Plissé-sarjan keittiölaitteet, kuten leivänpaahtimet ja vedenkeittimet. Suomalaista suunnittelua Alessin valikoimassa edustaa sisustusarkkitehti ja muotoilija Eero Aarnion suunnittelema veikeä Diva-kastelukannu.

Alessin ainutlaatuinen ja innovatiivinen lähestymistapa muotoiluun on huomioitu maailman arvostetuimpia taide- ja muotoilumuseoita myöten, ja Alessin esineitä kuuluu yli seitsemäänkymmeneen pysyvään kokoelmaan, mukaan lukien New Yorkin MoMA, Lontoon Victoria ja Albert -museo, Pariisin Pompidou-keskus ja Milanon La Triennale di Milano.

Suosituimmat Alessi-tuotteet: