Alessi

Alessi

Alessi perustettiin vuonna 1921 messingin ja uushopean työstämiseen erikoistuneena konepajana, joka loi tarkoin viimeisteltyjä ja ammattitaidolla luotuja kotitaloustarvikkeita. 50-luvulla yhtiö siirtyi vähitellen käyttämään tuotteiden materiaalina pehmeiden metallien sijasta ruostumatonta terästä. Uuden materiaalin mahdollistama massatuotanto loi Alessista ravintoloiden ja hotellien käyttämien ammattilaistuotteiden valmistajan. Design ja teollinen muotoilu saivat vähitellen enemmän jalansijaa yhtiön tuotteissa – Alessin suunnitteluosasto, Ufficio Tecnico Alessi suunnitteli ikoniset, taivutetusta metallilangasta muodostuvat hedelmä- ja leipäkorit 1950-luvulla.

Alessi tuo kansainvälistä luovuutta kotitaloustarvikkeisiin

Vuodesta 1970 alkaen Alessi on työskennellyt kymmenien eri muotoilijoiden ja arkkitehtien kanssa ja toteuttanut näiden suurimmat, valmistusteknologioiden rajoja koettelevat ideat – yhtiön tavoitteena on tuoda estetiikaltaan, suunnittelultaan ja toiminnallisuudeltaan kehittyneimmät tuotteet massatuotantoon. Alessin suunnittelun lähtökohtana on tasapainottaa kansainvälinen luovuus ja tavallisten ihmisten toiveet, toimia tehtaana, joka toteuttaa unelmat.

Alessi on toiminut yhteistyössä muun muassa suomalaisen Eero Aarnion kanssa, joka loi designtalolle jo lähes ikonisen aseman saavuttaneen Citrus-sitruspuristimen. Miriam Mirrin Big Love -jäätelökulho ja -lusikka ovat esimerkki Alessin iloisesta, tyyliltään postmodernismiin viittaavasta aikakaudesta. Alessandro Mendinin Parrot-viinipullonavaaja tuo tarpeelliseen työkaluun vivahteikkuutta papukaijamaisella muodolla. Pehmeä Moka Alessi -espressokeitin on uusinto klassisista italialaisista espressopannuista.

Alessi tuotteet joka keittiöön

Alessi jatkaa edelleen innovaatioiden ja upean muotoilun perinteitä uusilla, vivahteikkuutensa ansiosta erottuvilla tuotteilla. Leikkisä ja iloinen Circus-sarja, pehmeän koristeelliset Dressed-tarjoiluastiat, innovatiiviset Pizzico-maustesirottimet ja kauniit Colombina Fish -kala-aterimet ovat esimerkkejä Alessin suunnittelun keskeytymättömästä kehityksestä.

Suosituimmat Alessi tuotteet: