Esprit vaatteet ja asusteet

Esprit tarjoaa muotia, joka tuo iloa jokaiseen päivään. Esprit haluaa rohkaista jokaista olemaan oma itsensä ja kulkemaan omia polkujaan, sillä vaatemerkin suunnittelufilosofian mukaan ihminen näyttää hyvältä, kun hän tuntee olonsa hyväksi.

Esprit on lähtöisin Kaliforniasta, ja merkin mallistoissa näkyykin kalifornialaiseen elämäntapaan kuuluva värikkyys ja iloisuus sekä rento, spontaani ja jäykistelemätön asenne. Espritin tavoitteena on suunnitella vaatteita, jotka näyttävät ja tuntuvat hyvältä sekä kestävät käyttöä.

Espritin valikoima kattaa vaatteet ja asusteet niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Esimerkiksi Espritin miesten mallistosta löytyvät monet mutkattoman tyylikkäät perusvaatteet, kuten yksiväriset t-paidat, rennot farkut ja kevyet puuvillaneuleet sekä lämpimät villa- ja kashmirneuleet.

Espritin naisten mallistoon puolestaan kuuluvat esimerkiksi täydelliset mekot kaikkiin tilanteisiin, hyvin istuvat housut ja farkut ja niiden pariksi sopivat elegantit paidat ja tunikat sekä neuleet. Myös Espritin takkien valikoima ilahduttaa monipuolisuudellaan ja kattaa niin klassiset villakangastakit ja trenssit kuin särmikkäät nahkarotsit ja muhkeat toppatakitkin.

Esprit syntyi 1960-luvun Kaliforniassa

Espritin syntytarinassa on elokuvan ainekset, sillä yritys sai alkunsa Kaliforniassa vuonna 1963, kun Susie Russell poimi kuplavolkkarinsa kyytiin liftausreissulla olleen Doug Tompkinsin. Yhteisestä matkasta tuli pidempi kuin kumpikaan tuolloin aavisti, sillä kolme kuukautta myöhemmin pari oli naimisissa ja vuonna 1968 he perustivat Espritin, vaateyrityksen, joka valloitti myöhemmin koko maailman.

Espritin juuret ovat siis 1960-luvun Kaliforniassa, jonka vapaamielistä ja vallankumouksellista ilmapiiriä leimasivat positiivisuus, suvaitsevaisuus ja toisaalta sekä yhteisöllisyys että yksilönvapaus. Hippiliikkeen hengessä Esprit haluaa edelleen kannustaa ihmisiä hyvästelemään stereotypiat ja vanhentuneet normit ja juhlistamaan sen sijaan moninaisuutta, aitoutta ja kirjavaa elämäniloa.

Hippiliikkeen ihanteet loivat perustan myös Espritin arvoille, joihin kuuluvat vastuullisuus, tasa-arvo ja valinnanvapaus. Espritin perustajat kiinnittivät alusta alkaen huomiota muun muassa työntekijöiden hyvinvointiin, ympäristövaikutuksiin ja sosiaalisiin kysymyksiin. Esprit oli edelläkävijä esimerkiksi vastuullisempien materiaalien käytössä, sillä Espritin ensimmäinen luomupuuvillainen mallisto, ”ecollection”, lanseerattiin jo 1990-luvulla. Myös malliston markkinoinnissa Esprit osoitti edelläkävijyyttä, kun ammattimallien sijaan mainoskuvissa nähtiin yrityksen omia työntekijöitä.

Nykyään Esprit tarjoaa pukeutumiseen monia vastuullisempia valintoja, kuten luonnonväreillä värjätyt EarthColors® by Archroma -vaatteet, Responsible Wool Standard (RWS) -sertifioidut villatuotteet, luomupuuvillaa ja kierrätyskuituja sisältävät Better Denim -farkut sekä vegaaniset ja PeTA-sertifioidut asusteet.

Tutustu Espritin tuotteisiin Stockmannilla